Tuesday 31 July 2012

No comment: Cukr v jídle

Objevila jsem tyto postarší stránky, http://www.sugarstacks.com , kde porovnávají cukr v potravinách s korespondujícím množstvím bílého cukru v kostkách. Myslím si, že nemusím podrobně psát, proč je hodně cukru pro lidské tělo dlouhodobě špatné (zvyšuje insulín v krvi, potlačuje růstové hormony - což zrychluje stárnutí, zmírňuje imunitní systém a další .. je toho plný internet). Koukají na hodně amerických produktů, ale myslím si, že je to stejně zajímavé. SugarStacks za svá díla dostali i pár znepokojených dopisů od zoufalých a znepokojených výrobců potravin, kteří se snaží obhájit jiné přínosy svých produktů (kromě těch tun cukru, přirozeně). Ty jsou vystavené na jejich blogu. Níže je pár obrázků..

Vaše oblíbená Coca-Cola! (plechovka: 39g, menší flaška: 65g, litrová flaška: 108g)


McFlurry má tolik cukru, že by samotné to naplnilo celý kelímek. (73g) Ach jo.



Můžete si například posypat zdravý a čerstvý salát cukrem:


Takže příště, až Vás bude zajímat kolik cukru je v tom co právě kupujete, tak si vzpomeňte, že 4g jsou přesným ekvivalentem jedné kostky... můžete si mentálně skládat pyramidy po celý nákup :)

No comments:

Post a Comment