Tuesday 31 July 2012

Bageterie Boulevard: Verdure bageta

S obrovským hladem jsem blouznila od jednoho fast foodu ke druhému v Arkádach Pankrác a nikde nebraly karty. Jen Bageterie Boulevard, takový prototyp špatné reklamy a klamu. Hlad by normálně domů vydržel, než si dát bagetu od BB, ale řekla jsem si, že je po delší době zkusím a schválně nafotím. Třeba se zlepšili. Objednala jsem si bagetu Verdure, u které mi na obrázku šéfkuchař D. Šašek slibuje vůni Itálie. Tak jsem zvědavá co vyčmuchám.


Verdure se skládá z grilovaného lilku a cukety, sušených rajčat, rukoly, pesta a zapečené mozzarellou. "To je můj tip na lehký, příjemný letní oběd nebo svačinu," řekl David Šašek. Podle obrázku je bageta narvaná k prasknutí, vypada úžasně. Bageta Verdure (89kč) byla za chvíli hotová, personál milý, a vzala jsem si ještě Tiramisu (večer zlevněné na 22kč) a jablečný fresh juice (zlevněný na 19kč). Doma jsem otevřela sáček..


Bageta se celá promastila až přes obal, na obrázku je vidět jak se leskne. Její vnitřnosti se celé posunuly na dno obalu, takže jsem si ji musela přearanžovat - neměla jsem ji v kapse při skocích na koni a ani jsem nesprintovala s ní štafetu (trošku Olympijské nálady musí být). Nic méně vypadala takto:



Mami, proč nevypadá bageta jako na obrázku v obchodě (obrázky pro srovnání)? Dva a půl kousků mozzarelly, tři sušená rajčata a asi 4 čtvrt plátky lilku a 4 cuketové kousky. PO RUKOLE ANI STOPA. Slabounce natřené pesto, opatrněji seškrábnuté než kopeček zmrzliny u Hájka. Bageta po 20 minutách od svého prodeje gumová a promaštěná. Nechápu proč nedají tenčí kousky, které by pokryly i celou vnitřní plochu bagety. Když kousnete tak nikdy nemáte najednou všechny chutě v puse jak asi mělo být záměrem. Technicky to není možné, jak málo tam toho je. Takže je to špíz hozený do bagety, prostě trošku podivné - alespoň podle mě. Jinak zelenina chutná průměrně, mozzarella je dobrá, ale dohromady je to děs, a má svým promaštěním daleko od lehoučkého obídku (anebo v mém případě večeře).
Jablečný džus byl dobrý, možná byl cítit citrónovou šťávou (které uchovává u fresh džusů čerstvost a tak zázračně vydrží na pultech více než pár hodin).
Tiramisu jsem teď dojedla, a při první lžičce na mě dýchl podivný alkoholový oblak. Chuť kyselá.. ne zkažená, ale prostě ne dobrá. Narážím po chvíli na kousek banánu, tak šahám hned po obalu a koukám na ingredience.. opravdu banán. To je asi první tiramisu s banánem v mém životě. Ale je to je standard u Boulevardu, dělají si věci prostě po svém.. například César salát.. nabídnou Vám k takto pojmenovanému zeleninovému salátu třeba balsamico nebo hořčičnou omáčku, ale o ančovičkové César omáčce v životě neslyšeli.

Boulevard má pěkný design svých bageterií a obalů a podobně, personál je většinou milý. Ty bagety jsou chuťově opravdu nic moc, kamarádce minule bylo prý špatně. Výjimky určitě jsou, např. šunková je moc dobrá, ale množství tlustého masa které jsem si po kousnuté vždy tahala z pusy je na zvracení. Ale nejvíc mi vadí jejich obrázky vs.realita. Příjde mi to jako sprostý vtip. Když si kupuji to, co je na obrázku, tak by to prostě mělo podobně vypadat, obzvlášť v množství. A nezajímá mě, že přece za 89kč nemůžu chtít to co je na obrázku. Ani to, že mi to množství stačilo (jako 50kg ženě). Tak ať tam ten obrázek sakra není, nebo ať je reálnější. McDonalds či KFC má reálné obrázky, kde cca dostanete to samé. Tak proč to neumí Boulevard? Jsem z toho akorát vzteklá.
Jednou jsem si tam dala bagetu s kuřetem a meruňkami, zase letní menu minulý rok. Na obrázku bylo meruněk tolik, že vypadávaly z bagety. Dostala jsem pár kousků narůžovělého kuřete a bagetu zevnitř pomazanou marmeládou. Ani jedna meruňka. Po pochopitelném stěžování jsem dostala zpět propečenějčí kousky a s trochou víc marmelády, meruňka nikde. Po druhé jsem si stěžovala a už mi řekli, že to tak prostě je a basta. Po třetí jsem si stěžovala na internetu, nikdy mi nikdo neodpověděl. Dnešní Verdure proti ní vypadala jako Hummer mezi trabantama. 
Ale asi jsem to pochopila, klamat lidi na množství aby ušetřili každou korunu je opravdu jejich politika a strategie, přestrojená v lákavém moderním designu, a můžu si stěžovat kolik chci. V Americe by za to už měli těžké problémy, ale bohužel jsme v ČR, kde si to lidé stejně koupí. Já už ne.

16 comments:

  1. Je jednoduché někoho kritizovat a ani neumět pořádně pravopis :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dominika jasně na začátku napsala, že se na tomto blogu nedočkáme pravopisných orgií ani nějaké vysoké češtiny. Přidanou hodnotou tohoto blogu je odvaha říct vlastní názor a komentář odpadní kvality českých potravin - a jako takovou je třeba tuto iniciativu vnímat, chválit a podporovat, jinak zde asi navěky budeme jíst sračky.

      Delete
    2. Samozřejmě se snažím nepsat hrubky, ale nejsem rodilá mluvčí. A taková recenze zabere dost času, tak je možné, že mi občas někde něco vypadne. Díky moc Radare za podporu a díky moc Anonymovi, že umí ukázat jak je jednoduché někoho kritizovat pod anonymem.

      Delete
    3. Tady "srabácký anonym"
      Naprosto souhlasím s kolegyní Anonymem, mám ten stejný pocit, jako má on. Prostě je problém v tom, že od McDonald's ani od KFC se nic nečeká. Je moc jednoduché vyklopit zmražené, rozemleté maso do fritézy, asi tak týden starý ledový salát, kydnout na to majonézu a je hotovo. Pochopitelně je několikanásobně těžší to udělat z domácích, čerstvých potravin. Kdyby jste se dostala do zákulisí Boulevardu, uviděla byste, že tam není ani jedna fritéza atd. Možná kdybyste všdela způsob přípravy... Ale klidně si jezte dál s***ky v Mekáčích a podobně...

      P.S.: Je snad úplně jedno, kdo jsem. Holt mi nebylo 18 ale názor taky mám...

      Delete
    4. Tak už dávno mají jiné sezónní menu, tak máte alespoň co kritizovat :-D
      I když teda Vaše hodnocení není vůbec objektivní tím, že absolutně neznáte zákulisí BB. Tomuhle článku se člověk může jen dobře zasmát, nic víc.

      Delete
    5. Prý že v mekáči dostaneš něco podobného co na obrázku?! to je ta největší hovadina co jsem za poslední dobu četl. před časem jsem si v mekáči dal nějakej "francouzkej" burger a jednak že to bylo rozpláclé, mastné a prostě nevzhledné, ke všemu v tom nebylo to hlavní - sýr, měl tam být obří sýr a nebylo tam nic!
      A alespoň víš z čeho ty bagetky dělaj a né jako lahodné nugetky z mekáče s kostí a kůže kuřat obalené ve hnusu.

      Delete
  2. NIKDY se mi nestalo že bych v KFC či Mc Donaldu dostala to, co je na obrázku, to se na mě nezlob, ale řetězce jako KFC či Mekáč jsou mnohem horší ve všech ohledech...

    ReplyDelete
  3. hm,já si dávám VERDURE v pobočče NA PŘÍKOPECH a náplň mi z ní vypadává (myšleno,že je jí tam hodně).....asi záleží na pobočče........

    ReplyDelete
  4. Mám naprosto stejný problém témeř s každou bagetou z BB :-\

    ReplyDelete
  5. Dneska jsem byl v Arkádách a tam mě pro změnu zatajili příplatek za tmavé pečivo a ice-tea ve flašce. Dohromady jsem si to teda nevědomky "zdražil" o 15,- ale víc než peníze (čert je vem) mi vadí tenhle naprosto trapný a neslušný způsob, jak ze zákazníka vyrazit každou korunu navíc. Zaplať a žer. Už nikdy, díky!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pochopitelně, tmavé pečivo je dražší a zdravější, to ví i malé děcko a navíc to tam mají velkým písmem napsané, tuďíž jsi buď slepý, nebo uplně blbý.. to je tvoje hloupost, nikoli jejich.. v KFC ti taky nabídnou velké hranolky, které jsou skoro stejný a drazší a nikdo ti neřekne že se za to připlácí...

      Delete
  6. přála bych vám všem zkusit si tu práci tam..

    ReplyDelete
  7. Já mám s bagetami od BB nejlepší zkušenosti a lidem v mém okolí tam také moc chutná. Určitě záleží i na konkrétním člověku, který bagetu chystá, takže se může stát, že někdy bageta není tak dobrá, jak jsem zvyklá, ale NIKDY se mi nestalo, že by byla hnusná a chybělo tam něco. Jejich bagety mi naopak přijdóu lepší než ze Subway. Co se týče fotek versus realita, tak to snad nemůže nikdo myslet vážně, že McDonalds a KFC mají ty fotky reálné? Především pak McDonalds. Je přeci jasné, že ty fotky musí být takto nacpané, aby člověk viděl, co v bagetě je? Jinak by žádné fotky mít nemuseli. Pokud ale některé z ingrediencí chybí, je to samozřejmě chyba a pokud jí tam uvádí a pak tvrdí, že jí tam vůbec nedávají, tak je to klamání spotřebitele a chtěla bych vrátit peníze. Jak ale říkám, mě se to nikdy ještě nestalo.

    ReplyDelete
  8. S Bageterií Na poříčí jsem měla ten samý problém jako píšeš a od té doby tam zásadně žádnou bagetu nekupuji (a saláty mají taky otřesné), protože to bylo fakt něco..ingrediencí málo a některé chyběly, pesta tam bylo asi 1mm čtvereční a jako na obrázku to vůbec ale vůbec nevypadalo.. chtějí nás jen ošidit. Lenka

    ReplyDelete